'Chef grote-mond' van Ajax gefrustreerd: 'Je denkt: het gaat wel een kéér fout'

'Chef grote-mond' van Ajax gefrustreerd: 'Je denkt: het gaat wel een kéér fout'

17-02-2018 07:00
113

Lasse Schöne blijft geloven in de landstitel voor Ajax. De middenvelder durft echter wel toe te geven dat hij zo langzamerhand gefrustreerd raakt van PSV, dat steeds met hakken over de sloot blijft winnen.

"Natuurlijk is dat frustrerend", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Je denkt steeds: het gaat toch wel een kéér fout. Maar nee, hoor. PSV is een ploeg die de laatste jaren veel vaker voor de titel heeft gespeeld dan Feyenoord. Dat kun je moeilijk ontkennen. Dus misschien dat zij daardoor ook wel beter tegen de druk bestand zijn."

Schöne deed er vorig seizoen alles aan om de druk op te voeren bij koploper Feyenoord. In het Rijnmond-gebied werd de Ajacied dan ook 'chef grote-mond' genoemd, zo schrijft het AD. "Dat snap ik ook wel, hoor. Maar dat hoort er toch een beetje bij? Ook al scheelt het maar een half procent. Het werd toch een item, hè. Vind je dat ik het nu minder doe? Vorig seizoen bleek het uiteindelijk ook niet te werken. En het is nog even voordat de prijzen écht verdeeld worden."

Ajax was vorig seizoen tot aan de finale druk bezig met de Europa League, waardoor de achtervolging op Feyenoord niet elke dag het gesprek van de dag was. Schöne. "Dat was ook wel lekker. Het bracht een bepaalde ontspanning in de achtervolging. Ook omdat die goede wedstrijden in Europa energie gaven. Nu is dat toch anders."