'Ik denk soms: zet me nu maar weer op het middenveld van Ajax'

'Ik denk soms: zet me nu maar weer op het middenveld van Ajax'

17-02-2018 07:28
27

Frenkie de Jong begrijpt de angst van de Ajax-fans. Onder nieuwkomer Erik ten Hag is het spel van de nummer twee er nog niet veel beter op geworden. Dat werd duidelijk tegen FC Twente.

"De tweede helft tegen FC Twente was gewoon niet goed", zegt De Jong tegen De Telegraaf. "Dat hoort niet en thuis al helemaal niet. De eerste tien minuten waren prima, met veel kansen. En we weten dat we genoeg kwaliteit hebben. Maar het komt er nog niet echt uit."

Na afloop laat Ten Hag voor diverse camera's ingewikkelde woorden vallen. "Het is de vaste uitdrukking van de trainer: hoog in de concentratie zitten", zegt De Jong. "Dat heb ik wel een aantal keren gehoord, ja. Maar hij heeft wel meer aparte termen, waar ik niet eerder van had gehoord en om moet lachen. Ik knoop ze in mijn oren, honderd procent, maar ze zijn wel grappig. Welke? Longline en rückraum. Longline is als de tegenstander de bal langs de zijlijn speelt en rückraum is de ruimte tussen de achterhoede en de keeper. Dat soort dingen is even wennen, maar prima."

De Jong noemt zichzelf een 'gemaakte verdediger' "Er is al genoeg over gezegd. Natuurlijk denk ik weleens: zet me nu maar weer eens op het middenveld. Maar als de trainer wil dat ik achterin sta, speel ik daar gewoon." De Telegraaf schrijft dat De Jong zichzelf wegcijfert.