Robben: 'Ben realistisch genoeg om te zeggen dat we het niet verdiend hebben'

Robben: 'Ben realistisch genoeg om te zeggen dat we het niet verdiend hebben'

17-02-2018 09:13
26

Arjen Robben baalt er nog altijd van dat Oranje zich niet heeft weten te plaatsen voor het EK 2016 en WK 2018. De afgezwaaide international geeft in een interview met Sportbuzzer aan dat hij het WK thuis niet gaat volgen.

"Ik kijk normaal gesproken geen voetbal thuis", zegt Robben. "Dat heeft niets met frustratie te maken. We hebben ons voor de tweede keer op rij niet weten te plaatsen voor een toernooi. Van de zes wedstrijden tegen IJsland, Turkije en Tsjechië hebben we er vijf verloren en één gelijkgespeeld, dat zegt genoeg. Ik ben realistisch genoeg om te zeggen dat we het gewoon niet verdiend hebben."

Robben kan geen oorzaak aanwijzen voor de malaise van het Nederlands elftal, dat na het WK 2014 volledig inzakte. "Er is simpelweg niet één reden. Er zijn bepaalde generaties. Duitsland kan bijvoorbeeld drie volledige teams opstellen die op een WK kunnen spelen. Wij hebben niet meer die goede kwaliteit. Er waren vroeger meer talenten en betere spelers."

"In 2014 hadden we ook niet veel sterren, maar eindigden we toch derde op het WK, wat geweldig was. We speelden toen iets defensiever, in een 5-3-2-formatie. Daarna kwam er een nieuwe trainer (Hiddink, red.) die weer volgens de Hollandse school wilde spelen, in 4-3-3. Dan ben je voorspelbaarder en daar heb je kwaliteit voor nodig. We hebben het niet goed gedaan."