Vijf kilo kwijt door Bundesliga-transfer: 'Gebeurt hier meer dan in Nederland'

Vijf kilo kwijt door Bundesliga-transfer: 'Gebeurt hier meer dan in Nederland'

17-02-2018 09:27
38

Jetro Willems blijft positief en gemotiveerd ondanks dat hij geen basisplaats heeft bij Eintracht Frankfurt. Het heeft voor de oud-PSV'er geen zin om gefrustreerd te zijn.

"Het is hetzelfde als aan het begin van het seizoen, toen ik ook niet bij de eerste elf zat", zegt Willems tegen BILD. "Toen liet ik ook geduld zien. Het is niet het juiste moment om boos te zijn. Het hoort bij voetbal en de business. Mijn taak is om het beter te doen dan mijn concurrent zodat ik weer kan spelen. Zoals ik al zei ben ik een geduldig persoon. Mijn tijd komt vanzelf."

Willems heeft geen idee waarom hij op de bank zit bij Frankfurt. "Dat is ook niet belangrijk voor me. Daarom stel ik mezelf niet teleur, omdat ik weet dat ik het kan. Tot nu toe heb ik twintig wedstrijden gespeeld in een nieuw team, in een nieuw land, in een nieuwe competitie. Daar kun je volledig tevreden mee zijn."

Willems krijgt de vraag of minder spiermassa hem goed zou doen. "Nee, mijn spieren zijn mijn kracht. Bovendien ben ik al vijf kilo kwijtgeraakt. Als ik meer zou verliezen, zou ik kracht inleveren. Dat komt door het harde trainen en de wedstrijden. Er gebeurt hier zoveel meer dan in Nederland. Ik moet me nog steeds aanpassen."