Zelfs als was Virgil van Dijk gekomen, dan had hij nog steeds gespeeld

"Zelfs als was Virgil van Dijk gekomen, dan had hij nog steeds gespeeld"

17-02-2018 11:13
15

Frank Lampard heeft een hoge pet op van Chelsea-verdediger Andreas Christensen. De Deense verdediger is het perfecte voorbeeld van een verhuurde speler die uiteindelijk een basisplaats heeft afgedwongen bij The Blues.

"Zelfs als was Virgil van Dijk gekomen, dan had hij nog steeds gespeeld", zegt Lampard tegen The Evening Standard. "Je bouwt een team rond deze spelers, zelfs op zijn leeftijd. Hij had geen probleem gehad met wie ze ook hadden gecontracteerd."

"Ik trainde regelmatig met hem toen ik daar nog speelde. We waren ons bewust van zijn kwaliteiten. Hij trainde regelmatig mee met het eerste toen hij zestien jaar was. We waren allemaal erg onder de indruk. Chelsea wordt vaak bekritiseerd vanwege het verhuren van spelers, maar hij is het perfecte voorbeeld van hoe het moet."

Lampard denkt niet dat Chelsea snel afscheid gaat nemen van Christensen. "Ze hebben hem voor langere tijd vastgelegd, dus ze kunnen vragen wat ze willen. Ze gaan hem echter niet verkopen. Hij gaat nergens heen."

Ook de ontwikkeling van Davinson Sanchez blijft niet onbesproken. "Hij speelt niet als iemand van 21 jaar oud. De manier waarop hij in de Premier League is terechtgekomen..Een grote stap vooruit in vergelijking met de Eredivisie. Erg indrukwekkend."