Onrust bij NEC: supporters slaags met politie; spelersbus beschadigd door steen

Onrust bij NEC: supporters slaags met politie; spelersbus beschadigd door steen

17-02-2018 12:43
43

Na afloop van het uitduel van NEC bij MVV (4-1) is vrijdagavond een groep supporters van de Nijmegenaren slaags geraakt met de politie. Daarbij is ook de spelersbus van NEC beschadigd, meldt de Gelderlander.

Volgens Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC, waren er bij het verlaten van het uitvak in De Geusselt schermutselingen tussen fans en de politie. Daarbij is ook met stenen gegooid en werden vernielingen gepleegd in het stadion. Een supporter is aangehouden.

Wedden

Meer odds

"Dit hoort natuurlijk niet, maar ik kan er nu nog weinig over zeggen. We onderzoeken nog wat er precies is gebeurd", reageert Van Schaik. De spelersbus van NEC raakte beschadigd door een steen. In de achterruit zat een barst. "De bus stond op het verkeerde moment op de verkeerde plek, tussen de politie en de supporters in. Het was geen bewuste actie. Dat zou heel raar zijn."

De spelersbus kwam tegelijk met de supportersbussen aan bij De Goffert. Volgens de directeur zijn fans en spelers daar in gesprek gegaan, maar op een normale manier. De voorzitter van de supportersvereniging, Jeroen Rengers, liet voorafgaand aan de wedstrijd al weten dat er 'provocerend veel' politie op de been was in Maastricht. Hij wil daar werk van maken.

Door de 4-1 nederlaag ging de ploeg van coach Pepijn Lijnders voor de vierde keer op rij onderuit in een uitduel.