Van Bronckhorst ziet klik ontstaan rond Van Persie: 'Ze voelen elkaar aan'

Van Bronckhorst ziet klik ontstaan rond Van Persie: 'Ze voelen elkaar aan'

17-02-2018 13:30
18

Roy Makaay had maandag plots de beschikking over Robin van Persie in het oefenduel van Feyenoord 2 met Jong Heerenveen. De oud-spits zag dat de 34-jarige aanvaller het nog niet is verleerd.

"Het is mijn werk natuurlijk, maar ik sta langs de kant of op het veld ook als liefhebber. Dan geniet ik van bepaalde aannames of de manier waarop hij iemand vrij voor de keeper zet", zegt Makaay in De Telegraaf. "Soms lijkt het heel simpel. Maar de makkelijkste ballen in de ruimte spelen, zijn de moeilijkste. Robin beheerst dat als geen ander."

Wedden

Meer odds

Van Persie werkt hard om weer fit te worden. Het afgelopen half jaar kwam hij nauwelijks in actie. "Zijn blessure en het gedoe bij Fener zorgden ervoor dat hij maanden niet kon spelen", weet Makaay. "Dus moest hij stap voor stap terugkeren. Vind ik alleen maar logisch. Belangrijk is dat je nu ziet dat hij zelf héél graag wil."

Coach Giovanni van Bronckhorst meent dat het duel met de beloften Van Persie goed heeft gedaan. Hij merkt dat de routinier eraan komt. "Ik zie ook goede dingen terug in de training, met Nico (Jörgensen) en Steven (Berghuis). Ze voelen elkaar aan. Logisch dat die spelers elkaar zoeken in het veld."