'Potentiële Ajax-trainer': 'Van 't Schip heeft een voetbalvisie die daar past'

'Potentiële Ajax-trainer': 'Van 't Schip heeft een voetbalvisie die daar past'

17-02-2018 14:33
31

Voor PEC Zwolle-trainer John van 't Schip heeft het duel met Ajax van zondag een speciaal tintje. Hij heeft een verleden in Amsterdam als speler, jeugdtrainer en assistent. David Endt ziet die Ajax-invloeden terug bij de nummer vijf van de Eredivisie.

"Van 't Schip is ernstig beïnvloed door Johan Cruijff. Zijn ideeën, het durven, het lef hebben om beslissingen te nemen en dat in het kader van voetbal", zegt Endt tegen Ajax Showtime. "Dat is echt iets wat Cruijff heeft geïmplanteerd bij een hele generatie."

Volgens de voormalig teammanager van Ajax profiteert Van 't Schip van zijn ervaringen in landen als Australië en Mexico. Endt ziet de PEC-coach als potentiële trainer voor de Amsterdammers. "Ik denk dat zijn voetbalvisie bij Ajax past. Juist ook door zijn opgedane ervaring. Op het intermenselijke vlak heeft hij stappen gemaakt en hij is niet voor een gat te vangen."

Endt vindt dat Van 't Schip voldoende bagage heeft voor Ajax. "Hij is veel beter geharnast dan de vele trainers die direct vanaf het veld in de trainersbaan stapte. De wijsheid die je opbouwt, het inzicht en kennis van wat het vak werkelijk inhoudt is van elementair belang. Plus zijn basisideeën zijn gestoeld op wat Ajax is en wat Ajax wil zijn. Dat snapt hij."