In het kort: Manchester United door in FA Cup, Seedorf verliest wederom

In het kort: Manchester United door in FA Cup, Seedorf verliest wederom

17-02-2018 20:48
13

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Manchester United simpel naar kwartfinale FA Cup
Dankzij twee treffers van Romelu Lukaku heeft Manchester United zich zaterdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de FA Cup. De Belgische spits scoorde zowel voor als na rust in Huddersfield. Bij de thuisclub stonden Terence Kongolo en Rajiv van la Parra in de basis. Later op de avond wordt geloot voor de volgende ronde van het bekerduel. 

Seedorf verliest ook tweede duel
Ook het tweede competitieduel van Deportivo La Coruna onder leiding van Clarence Seedorf is in een deceptie geëindigd. Na de thuisnederlaag tegen Real Betis van maandagavond ging het nu mis bij Alavés. Munir El Haddadi, huurling van FC Barcelona, tekende na een uur voor de enige treffer. Door het verlies blijft Deportivo op de negentiende plaats staan, drie punten onder de degradatiestreep.  

PSG spoelt kater weg
Paris Saint-Germain heeft een nieuwe stap gezet richting de titel in de Ligue 1. Na een valse start rekende de ploeg van coach Unai Emery af met Strasbourg: 5-2. Daarmee werd de kater van de nederlaag tegen Real Madrid (3-1) een beetje weggespoeld. Julian Draxler, Angel Di Maria, Neymar en Edinson Cavani (2) scoorden voor PSG.

Locadia geeft visitekaartje af
Jürgen Locadia heeft een droomdebuut beleefd voor Brighton & Hove Albion. De van PSV overgekomen aanvaller nam de openingstreffer voor zijn rekening in het FA Cup-duel met vierdedivisionist Coventry City: 3-1. Voor Tim Krul was de bekerzege minder gelukkig. De doelman kreeg een zeldzame kans in de basis bij Brighton, maar keerde na rust vanwege een blessure niet meer terug op het veld. Davy Pröpper viel in de tweede helft in.

Hoedt belangrijk voor Southampton
Ook bij Southampton was een Nederlander belangrijk in het duel met West Bromwich Albion. Wesley Hoedt schoot in de elfde minuut raak. Hij besloot daarop zijn vingers in zijn oren te stoppen om aan te geven dat hij zich niets aantrekt van alle kritiek. Dusan Tadic maakte er met een mooie stift 0-2 van, waarna José Salomon Rondón iets terugdeed en de eindstand op 1-2 bepaalde.

Geen winnaar bij Sheffield Wednesday - Swansea
Het duel tussen Sheffield Wednesday en Swansea City in de achtste finale van de FA Cup is zaterdagmiddag in een remise geëindigd. Het bleef 0-0. Swansea-verdediger Mike van der Hoorn kreeg in de absolute slotfase nog een groete kans om te scoren. De inzet van de Nederlander belandde echter niet in het doel. Luciano Narsingh werd na rust gewisseld bij Swansea en bij de thuisploeg - onder leiding van manager Jos Luhukay -  kwam Joey Pelupessy na de pauze in het veld. Beide ploegen zullen door het gelijkspel op herhaling moeten in Wales. 

Eerste basisplaats voor Locadia
Jürgen Locadia maakt zaterdagmiddag zijn debuut in Engeland. De van PSV overgekomen spits staat in de basis tijdens het FA Cup-duel met Coventry City. Tim Krul staat op doel bij The Seagulss. Davy Pröpper, normaal gesproken basisspeler, zit op de bank.