Stap naar FC Groningen lonkt voor amateur dankzij Buijs: 'Gesprekken gaande'

Stap naar FC Groningen lonkt voor amateur dankzij Buijs: 'Gesprekken gaande'

17-02-2018 18:30
24

Danny Buijs lijkt in zijn kielzog Ahmad Mendes Moreira mee te nemen van Kozakken Boys naar FC Groningen. Dat laat de 22-jarige aanvaller weten voor de camera van FOX Sports.

"Er is nog niets definitief, maar er zijn gesprekken gaande", laat Mendes Moreira weten. Hij is in ieder geval blij voor zijn trainer, die komende zomer het stokje overneemt van Ernest Faber bij Groningen. "Het is een heel mooie stap voor hem, het is hem gegund. Als je ziet wat hij de afgelopen vier jaar heeft gepresteerd en nu ook weer in de Tweede Divisie. Dan ben ik zeker trots op hem."

Buijs erkent dat hij Mendes Moreira graag meeneemt. Hij ziet Nasser El Khayati, die ook bij Kozakken Boys speelde, van ADO Den Haag als voorbeeld. "Ik zou hem er wel bij willen hebben. Ik zou wel à la El Khayati de gok aangaan. Net zoals het met mij een gok is. Als het een keertje niet goed uitpakt, jammer. Maar deze jongens willen wel dolgraag voor een bvo spelen. Hij zal er alles aan doen dus daar kan je je eigenlijk geen buil aan vallen."