'Ajax is voetballend de beste ploeg van Nederland, wij komen daar achteraan haha'

'Ajax is voetballend de beste ploeg van Nederland, wij komen daar achteraan haha'

17-02-2018 19:04
20

Diederik Boer kijkt uit naar de competitiewedstrijd van PEC Zwolle tegen Ajax. De doelman stond vorig jaar nog onder contract in Amsterdam en treft dan ook veel voormalig teamgenoten.

"Ik denk dat Ajax kwalitatief gezien een goede selectie heeft", zegt Boer op de clubsite van Ajax. "Het is een goede mix van jong en oud. Talenten ontwikkelen zich en krijgen altijd een kans. Daar staat Ajax ook bekend om. Maar met Lasse Schöne, Viergever en Klaas Jan Huntelaar heeft Ajax ook ervaren jongens. Ik vind Ajax voetballend de beste ploeg van Nederland."

"En wij komen daar vlak achteraan, haha!", grapt de sluitpost. "Nee, zonder gekheid; voor ons niveau voetballen we hartstikke goed. We gaan het Ajax zo moeilijk mogelijk maken en proberen ze punten af te snoepen." Boer keerde terug bij PEC om weer aan spelen toe te komen. De aanwezigheid van John van 't Schip speelde geen rol, maar hij is wel onder de indruk van de oefenmeester.

"Je merkt wel dat hij op hoog niveau heeft gespeeld", aldus Boer. "Hij heeft oog voor de kleinste details. Frank de Boer had dat ook. Ze hebben natuurlijk allebei op een hoog niveau gevoetbald. Als Van 't Schip meedoet in een rondo zie je dat ook. Zulke mannen zijn in de kleine ruimte nog hartstikke goed en hebben een geweldig gevoel in de benen."