PSV morst punten én raakt Lozano kwijt op hectische avond in Eindhoven

PSV morst punten én raakt Lozano kwijt op hectische avond in Eindhoven

17-02-2018 21:37
325

PSV heeft zaterdagavond gevoelig puntenverlies geleden tegen sc Heerenveen. In eigen huis speelde de Eredivisie-koploper met 2-2 gelijk. Bij rust stond PSV nog met 2-0 voor. Hirving Lozano deed na de pauze niet meer mee: hij kreeg rood. 

Tijdens het eerste halfuur van de wedstrijd in Eindhoven liet koploper PSV weinig zien. De formatie van trainer Phillip Cocu werd amper gevaarlijk. De eerste goal viel uit een corner. Santiago Arias scoorde. Kort daarna werd het zelfs 2-0. Na gepruts van Kik Pierie en goed storend werd van Lozano rondde Luuk de Jong af. 

Op slag van rust volgde hét moment van de wedstrijd. Dennis Higler gaf Lozano een directe rode kaart, omdat de Mexicaanse aanvaller een slaande beweging maakte richting Heerenveen-back Lucas Woudenberg. Opvallend genoeg kreeg Lozano tijdens het heenduel in Friesland óók al rood. Als PSV akkoord gaat met de rode kaart, mist de buitenspeler de kraker tegen Feyenoord van volgende week.  

PSV slaagde er met een man minder niet in om stand te houden. Heerenveen domineerde, drong de thuisploeg terug op eigen helft en maakte 2-1 via Stijn Schaars. De routinier scoorde na een corner. 

Nadat de gasten al een paar keer gevaarlijk waren geworden en Cocu Derrick Luckassen had ingebracht om de voorsprong te beschermen, werd het 2-2. Reza Ghoochannejhad haalde de trekker over in de 82e minuut. Overigens was PSV nog héél dichtbij de winnende goal. De Jong raakte de paal.

Door het puntenverlies van PSV krijgt Ajax zondag de kans om het gat naar de lijstaanvoerder te verkleinen naar vijf punten. De nummer twee van de ranglijst moet zelf dan wél winnen bij PEC Zwolle.