ADO wint in blessuretijd van Willem II  en profiteert optimaal van Vitesse-debacle

ADO wint in blessuretijd van Willem II en profiteert optimaal van Vitesse-debacle

17-02-2018 22:36
70

ADO Den Haag is er zaterdag met hangen en wurgen in geslaagd om optimaal te profiteren van de thuisnederlaag van concurrent Vitesse. Op eigen veld won de nummer acht van de Eredivisie-ranglijst in blessuretijd van Willem II: 2-1.

In de eerste helft kreeg ADO meerdere grote kansen. Het was een klein wonder dat de ploeg van trainer Fons Groenendijk niet op voorsprong kwam. Nasser El Khayati miste tweemaal, een inzet van Sheraldo Becker werd gekeerd en Lex Immers hielp een gigantische mogelijkheid om zeep. Van dichtbij werd zijn schot geblokkeerd.

Een bekende voetbalwet trad daarna in werking, want nadat ADO diverse kansen had laten liggen, sloeg Willem II aan de andere kant van het veld wél toe. Fran Sol scoorde vlak voor rust, uitgerekend op aangeven van ADO-huurling Thomas Meissner.

Na de pauze ging ADO met man en macht op jacht naar de gelijkmaker. De wedstrijd leek af te stevenen op een grote deceptie, maar in de slotfase kwam het tóch nog allemaal goed. Clubtopscorer Bjorn Johnsen maakte de 1-1 in de 69e minuut. In blessuretijd ging de bal op de stip na een domme overtreding van linksback Konstantinos Tsimikas op Immers. El Khayati schoot onberispelijk binnen en bezorgde zijn club zo drie hele kostbare punten in de strijd om Europees voetbal.

Nummer zeven Vitesse verloor eerder op de avond met 1-2 van Excelsior. Het gat tussen de twee clubs is verkleind naar twee punten (37 om 35).