Vreven zéér kritisch: 'Dit kan echt niet, hier gaat over gesproken worden'

Vreven zéér kritisch: 'Dit kan echt niet, hier gaat over gesproken worden'

18-02-2018 08:24
13

Stijn Vreven kraakt de instelling van zijn spelers tijdens de 1-3 nederlaag tegen AZ van zaterdag. De NAC Breda-trainer gaat een hartig woordje spreken met zijn selectie, kondigt hij aan.

"Het was een verdiende overwinning voor AZ", zegt Vreven tegen BN/De Stem. "Zij waren heel dominant, de meest dominante ploeg in de Eredivisie. Daardoor hebben wij veel achter de bal aan moeten lopen, maar zonder dat zij tot veel uitgespeelde kansen kwamen. Het waren voornamelijk veel afstandsschoten. In de rust heb ik gezegd: speel met meer geloof en met meer ballen, dan is alles mogelijk."

Wedden

Meer odds

In de tweede helft kreeg NAC echter al snel de 0-2 om de oren door een van richting veranderd schot. De reactie van zijn spelers op die goal, steekt Vreven. "Ik kreeg het gevoel dat het geloof wegzakte bij mijn spelers. Ik ga niet meer zeggen dat wij een jonge ploeg hebben. Wij mogen gewoon nooit opgeven, dat is de slogan van deze club. Wij moeten altijd tot het gaatje gaan. Dit kan echt niet."

"Ik vind dat onacceptabel, daar heb ik het erg moeilijk mee", vervolgt de Belg. "Vrijdag gaan we naar Groningen, ik weet nog niet wat ik ga zeggen, maar het is duidelijk dat hierover gesproken gaat worden. In de situatie waarin wij zitten, geef je nooit op. Dat bestaat niet."