Compliment van Ajax-trainer Ten Hag: Hét lichtpuntje van de Eredivisie

Compliment van Ajax-trainer Ten Hag: "Hét lichtpuntje van de Eredivisie"

18-02-2018 16:51
24

Het gelijkspel van PSV tegen sc Heerenveen kan hopelijk voor extra motivatie zorgen voor de spelers van Ajax, zegt Erik Ten Hag. De Ajax-trainer hoopt dat zijn ploeg tegen PEC Zwolle kan profiteren van het puntenverlies van de koploper.

"We zijn afhankelijk van PSV omdat ze punten moeten morsen, maar ik heb gezegd dat we naar onszelf moeten kijken", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "Er gaan dingen goed bij ons, maar er moeten ook dingen beter. Daar moeten we ons op richten, iedere dag."

Ten Hag ziet duidelijke verbeterpunten ten opzichte van voor de winterstop. "Ik zie dat we ten opzichte van wedstrijden van voor de winter zeker vijftig tot tachtig passes meer versturen. Dat betekent dat je de wedstrijden beter domineert. We hebben in de wedstrijden betere brugmomenten, maar we verliezen soms ook de compactheid. Om stabiel te presteren moeten we continu compact blijven spelen."

Ten Hag geeft PEC een groot compliment. "Het is een voetballende ploeg, misschien wel hét lichtpuntje van de Eredivisie. Alhoewel de laatste wedstrijden minder zijn, maar ze hebben een goed voetballend geheel en goede spelers. Het zit goed in elkaar. Over negentig minuten moeten we goed zijn."