Verbeek bijt van zich af: Ik wil het je nog wel een keer uitleggen

Verbeek bijt van zich af: "Ik wil het je nog wel een keer uitleggen"

18-02-2018 17:58
28

De wedstrijd tussen FC Twente en Sparta had veel weg van een gemiddelde wedstrijd in het Championship, geeft Gertjan Verbeek toe. De trainer van de Tukkers hoopte met lange ballen resultaat te bereiken.

"Als je bedoelt dat er veel lange ballen richting de zestienmeter gingen, klopt dat ja", zegt Verbeek tegen FOX Sports. "We moesten wel, want we stonden achter. We hebben veel goals gemaakt in de zestien. Daarom brachten we Jos (Hooiveld, red.) in. Ze leren wel, want tegen PSV deden we het ook. We hebben het besproken en ze gaven daar goed gehoor aan. De 1-1 die viel was niet meer dan terecht."

Verbeek kreeg wederom vragen over zijn 5-3-2-formatie, maar lijkt die vragen inmiddels een beetje zat. "Jullie beginnen elke keer over die vijf spelers achterin, maar wij bouwen op met drie man. Wij verdedigen bijna altijd met twee, drie of vier man. Of jullie het anders zien? Ik wil het je nog wel een keer uitleggen."

"Bij ons speelt Cuevas hangend op links. Jensen speelt linksback, Lam links centraal, Bijen rechts centraal. Wij zetten back-op-back druk. Als de back aanvallend ingesteld is, pakt Hidde (Ter Avest, red.) hem op en zakt Cuevas."