'Ouwe' Van Persie nog niet zeker van basisplek: Zal moeten kijken wat handig is

'Ouwe' Van Persie nog niet zeker van basisplek: "Zal moeten kijken wat handig is"

18-02-2018 18:13
13

Robin van Persie kijkt met veel voldoening terug op zijn eerste basisplek bij Feyenoord sinds zijn rentree in De Kuip. De Oranje-topscorer aller tijden speelde 73 minuten tegen Heracles Almelo en maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. 

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst begeleidde de wissel van de routinier met de tekst 'hee ouwe'. Het was Van Persie ook opgevallen. "Volgens mij ook haha", lacht hij in gesprek met FOX Sports. Van Persie weet nog niet of hij in de volgende wedstrijd, de kraker tegen PSV, weer aan de aftrap kan staan. "We hebben op zondag PSV, daarna op woensdag Willem II voor de beker en dan op zaterdag weer een wedstrijd (uit tegen NAC Breda, red.), dus ik zal even moeten kijken wat handig is. We gaan zien hoe het komende week gaat."

De linkspoot voelt zich echter steeds beter worden, na een half jaar zonder wedstrijden bij Fenerbahçe. "Ik geniet van de goede trainingen, van leuke wedstrijden, van een vol stadion. Ik ben nu een kleine vier weken bezig en voel me iedere dag sterker worden", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Het voelt goed, ik heb flink wat meters kunnen maken. Hier en daar kan het allemaal wel wat beter, daar gaan we aan werken.''