Uitblinker van kansloos PEC bezorgt Kluivert moeilijke dag: 'Kan me meten met hem'

Uitblinker van kansloos PEC bezorgt Kluivert moeilijke dag: 'Kan me meten met hem'

18-02-2018 19:40
24

Ajax heeft zondagavond veel indruk gemaakt op Kingsley Ehizibue. De rechtsback van PEC Zwolle, die in eigen stadion werd uitgeroepen tot Man of the Match, noemt de nummer twee van de Eredivisie 'de beste ploeg' die hij dit seizoen is tegengekomen in de Eredivisie. 

Paul Audenaerd
ZWOLLE

Het normaal zo dominante PEC had op een glad veld werkelijk niets in te brengen tegen Ajax. Het was een klein wonder dat de gasten uit Amsterdam niet met een grote overwinning de bus instapten. "Wij kwamen totaal niet in ons spel vandaag. Ajax heeft het heel goed aangepakt", vertelde publiekslieveling Ehizibue - drie paar longen, constant drang naar voren - na de nederlaag aan VoetbalPrimeur. 

"Het is echt een goede ploeg. Ze hebben het ons enorm lastig gemaakt. Ik denk dat dit de beste tegenstander was van dit seizoen", vervolgde de vleugelverdediger. "De organisatie bij Ajax stond enorm goed. We kregen gewoon geen mogelijkheden om te voetballen. Zij kwamen er zelf natuurlijk ook een paar keer gevaarlijk uit. Ajax was echt een maatje te groot vandaag."

Ehizibue stond 90 minuten tegenover Ajax-revelatie Justin Kluivert. Dat ging verdienstelijk, vond hij zelf. "Dit was wel mijn moeilijkste tegenstander, denk ik. Snel, vaardig, technisch... Hij pakt vaak de diepte, maakt veel acties. Maar ik denk dat ik heb laten zien dat ik me prima kan meten met zo'n speler. Als team ging het niet goed, maar zelf heb ik laten zien dat ik een speler van zijn kaliber aankan."

Lees ook: Ajax heeft PSV weer binnen bereik: Huntelaar beslist uitwedstrijd tegen PEC