Robben genoemd als FC Groningen-'redder': De timing kan bijna niet beter

Robben genoemd als FC Groningen-'redder': "De timing kan bijna niet beter"

18-02-2018 19:51
37

Arjen Robben kan na het beëindigen van zijn voetbalcarrière van grote waarde zijn voor zijn oude liefde FC Groningen. Volgens Pieter Nieuwenhuis, directeur van adviesbureau Hypercube, zou de onlangs bij Oranje afgezwaaide routinier het imago van de Noorderlingen enorm kunnen verbeteren. 

Nieuwenhuis was zondag aanwezig bij een congres, waarin de toekomst van de club werd besproken. FC Groningen kampt met tegenvallende sportieve en financiële resultaten en volgens de fans kan het geen kwaad als de club een investeerder krijgt à la Frans van Seumeren (geldschieter bij FC Utrecht, red.). Volgens Nieuwenhuis zou voetbalmiljonair Robben die rol op zich nemen. "Er is toevallig hier in de buurt iemand geboren die in een bepaalde fase van zijn carrière zit", wordt de economisch analist geciteerd door het Dagblad van het Noorden

"Ik zou zeggen: nog een jaartje op het veld en dan de club meehelpen weer in een opwaartse spiraal te geraken. Een icoon als Arjen Robben kan het verbeterproces enorm versnellen", vervolgt Niewenhuis. "Ik kan me voorstellen dat, als hij zijn naam en faam aan het logo van deze club verbindt, dat een enorme boost gaat geven. De timing kan bijna niet beter, want de club heeft het zwaar."

Robben beschikt over een aflopend contract bij Bayern München. Waar de 34-jarige vleugelaanvaller na de zomer speelt, is vooralsnog onduidelijk.