Uitblinker De Jong rekent op nieuwe rol bij Ajax: 'Dat kan ook mét Ziyech, haha'

Uitblinker De Jong rekent op nieuwe rol bij Ajax: 'Dat kan ook mét Ziyech, haha'

Gepubliceerd: maandag 19 februari 2018 om 06:30ma 19-02-2018 om 06:30

Frenkie de Jong weet het zeker: na de zomer speelt hij níet meer in de achterhoede van Ajax. De twintigjarige alleskunner was zondag in Zwolle uitgesproken over zijn verwachtingen voor komend seizoen.

Paul Audenaerd
ZWOLLE

Hij gooit er nog een grijns tegenaan, kijkt zelfs een beetje ongemakkelijk wanneer er een compliment klinkt over zijn spel als inschuivende verdediger. Allemaal leuk en aardig, zie je Frenkie de Jong steeds denken. Ik hoor eigenlijk op het middenveld. Veel liever wil de jeugdinternational elders op het veld zijn klasse tonen. Tegen subtopper PEC Zwolle (0-1 winst) was Ajax voor de eerste keer dit seizoen 90 minuten dominant - en volgens De Jong had het imponerende optreden van de Amsterdammers deels te maken met de offensieve manier waarop hij zijn rol invulde. 

"Ik zei vooraf al: PEC is een ploeg die wil voetballen. Dat ligt ons wel", vertelde hij in de catacomben van het stadion aan VoetbalPrimeur. "Wanneer we de bal kwijt raakten, stonden we steeds goed. We kregen steeds druk op hen. Aan de bal was het ook echt goed. We hadden controle. Ik moest op Younes Namli doordekken, daardoor kwam ik vaak op het middenveld terecht. Dat vond ik lekker, want ik bén ook middenvelder. Ik kan daar ook meer acties maken en steekballetjes geven."

Het klinkt soms bijna alsof je met frisse tegenzin achterin speelt.
De Jong: "Iedereen weet inmiddels dat ik middenvelder ben. Achterin vind ik prima... Met tegenzin? Mwoah. Ik speel gewoon liever op het middenveld. Vandaag kon ik veel indribbelen, dan speel je dus alsnog verkapt op het middenveld."


Stel nou dat Ten Hag binnenkort vertelt dat je ook komend seizoen naast Matthijs de Ligt staat. Zou dat een aanleiding kunnen zijn om misschien naar een club te verkassen waar je wél zeker op het middenveld speelt? 
"Dat zou eventueel wel een rol kunnen spelen, ja. Maar ik denk niet dat ik volgend seizoen nog centraal achterin speel bij Ajax, hoor."

Waarom denk je dat?
"Ik weet dat het achterin goed gaat, nu ook weer. Ik ben gewoon op mijn sterkst op het middenveld."

Carel Eiting deed het anders heel aardig op 'zes' en Lasse Schöne is er ook nog...
"Hmm, die voorste twee plekken op het middenveld vind ik wel wat. Dat zijn de plekjes van Hakim Ziyech en Donny van de Beek inderdaad. Dat betekent niet dat één van hen weg moet gaan. Ik kan volgend seizoen ook sámen met Ziyech spelen hoor, haha."

Poll

Waar zie jij De Jong liever: in de achterhoede of op het middenveld?

(780 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws