'FC Barcelona op de tribune in Zwolle voor vier pareltjes van Ajax'

'FC Barcelona op de tribune in Zwolle voor vier pareltjes van Ajax'

19-02-2018 00:12
140

FC Barcelona heeft Donny van de Beek, Justin Kluivert, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong gevolgd tijdens het competitieduel van Ajax met PEC Zwolle. Dat meldt De Telegraaf.

José Mari Bakero is jeugdcoördinator bij Barcelona en reisde namens de Catalaanse club af naar Nederland om het kwartet van Ajax te bekijken. Bakero kon zien hoe De Jong en De Ligt uitblonken tegen Zwolle. Van de Beek en Kluivert lieten bij vlagen zien wat ze in huis hebben. De Telegraaf schrijft ook dat de naam van Carel Eiting op het scoutingslijstje van Barcelona kan worden gezet. De jonge middenvelder viel in de tweede helft goed in.

Bakero wilde in Zwolle alle vier de spelers aan het werk zien, maar het gaat hem vooral om De Ligt. De achttienjarige verdediger ontpopt zich in een moordend tempo tot een van de beste spelers van Ajax en is al eerder gelinkt aan Barcelona.

Het is geen geheim meer dat de Ajax-spelers in de gaten worden gehouden door diverse Europese topclubs. Kluivert en De Jong zouden interesse uit de Premier League genieten, daar waar De Ligt ook op het lijstje staat van Bayern München. Ook Van de Beek is al eens in verband gebracht met Bayern.