AZ-parel nu al 'enorm belangrijk voor dit elftal': Daar kun je van genieten

AZ-parel nu al 'enorm belangrijk voor dit elftal': "Daar kun je van genieten"

19-02-2018 10:30
28

Guus Til is een van de drijvende krachten achter het uitstekende seizoen dat AZ beleeft. De pas twintigjarige middenvelder ontbrak nog tegen VVV-Venlo (0-0), maar was in de uitwedstrijd tegen NAC Breda (1-3 winst) van de partij. 

De medische staf van de Alkmaarders had er alles aan gedaan om Til op tijd fit te krijgen, tot tevredenheid van trainer John van den Brom. "Guus is in relatief korte periode enorm belangrijk geworden voor dit elftal. Het is niet alleen zijn diepgang, ook het druk zetten, de omschakeling. Daar kun je van genieten", vertelt Van den Brom aan De Telegraaf.

Ook poeggenoot Pantelis Hatzidiakos ziet Til graag spelen. "Guus is een speler die diepte brengt en heel veel loopt. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen is hij continu bezig om ruimtes te maken", aldus de geboren Griek, die zich realiseert hoe belangrijk die eigenschap is in het hedendaagse topvoetbal. "Als je ziet hoe Manchester City negentig minuten volle bak kan blijven gaan, blijft lopen… Dat is een voorbeeld van hoe wij het bij AZ graag willen en wat vaak terugkomt in onze besprekingen." 

No Poll