Ik had vroeger een gruwelijke hekel aan analisten en nu zit ik er zelf

"Ik had vroeger een gruwelijke hekel aan analisten en nu zit ik er zelf"

19-02-2018 16:47
29

Ronald Waterreus geniet van zijn baan als voetbalanalist en dat terwijl de ex-PSV'er voorheen juist een hekel had aan analisten. In gesprek met De PSV Supporter vertelt Waterreus over zijn baan. 

"Ik had vroeger een gruwelijke hekel aan analisten en nu zit ik er zelf", begint Waterreus. "Een beetje raar is het wel. Het analyseren op zich is leuk: je kijkt naar een wedstrijd, je vindt er iets van en zegt er iets over. Maar wat ik er nooit leuk aan vond en ook nooit leuk ga vinden, is dat hetgeen je zegt weer een reactie uitlokt. Gelukkig zit ik niet op sociale media en heb ik er niet zo'n last van, maar je kunt je in principe de hele week bezighouden met de reacties op wat je zondagavond hebt gezegd."

Waarom Waterreus dan toch zo geniet van zijn job als analist, vindt hij moeilijk te zeggen. "Dat weet ik ook niet… We zullen allemaal toch ergens wel een beetje ijdel zijn, denk ik. Ik dus ook. Ik vind gewoon dat ik iets te melden heb. Daar zullen heel veel mensen het mee oneens zijn en dat mag ook gerust, maar programma's vragen je omdat je een mening hebt", aldus Waterreus.