Update: Bazoer, Bruma en Verhaegh hebben na verrassend vertrek nieuwe trainer

Update: Bazoer, Bruma en Verhaegh hebben na verrassend vertrek nieuwe trainer

20-02-2018 12:40
22

Martin Schmidt werd vijf maanden geleden aangesteld als opvolger van Andries Jonker bij VfL Wolfsburg, maar is maandag alweer opgestapt. Daarmee laat hij de club van Jeffrey Bruma, Riechedly Bazoer en Paul Verhaegh verbaasd achter.

Schmidt houdt het twee dagen na de nederlaag tegen Bayern München (1-2) voor gezien. "We waren er intern van overtuigd dat we deze situatie samen konden keren", laat algemeen directeur Tim Schumacher in een verklaring op de clubsite weten. "Het bericht van Martin kwam plotseling en onverwacht, zeker omdat het we het niet helemaal met zijn argumentatie eens zijn."

Ook technisch directeur Olaf Rebbe is verrast door het vertrek van Schmidt. "Hij wil de weg vrijmaken en er zo voor zorgen dat Wolfsburg zich handhaaft, maar wij hadden dat graag met hem bereikt. We konden hem echter niet meer op andere gedachten brengen. Dat moeten we respecteren, maar het stelt me wel teleur, ook omdat hij onze Wunschtrainer voor Wolfsburg was."

Schmidt nam het stokje in september over van de ontslagen Andries Jonker, die sinds februari 2017 aan het roer had gestaan. Schmidt kon Wolfsburg niet wegkrijgen uit de degradatiezone. De ploeg staat momenteel veertiende in de Bundesliga. Daar staat het één punt boven de plek die play-offs zou betekenen en zeven punten boven de rechtstreekse degradatieplek.

Update 20/2 12.40: VfL Wolfsburg heeft Bruno Labbadia aangesteld als opvolger van de opgestapte Martin Schmidt. De trainer heeft een contract tot medio 2019 getekend bij de club. Labbadia was voor het laatst werkzaam bij Hamburger SV in 2016.