Gretige Jong Ajax-uitblinker: 'Heb de kans om minuten te maken in de Eredivisie'

Gretige Jong Ajax-uitblinker: 'Heb de kans om minuten te maken in de Eredivisie'

20-02-2018 18:45
57

Mateo Cassierra wacht op zijn kans om speelminuten te maken in Ajax 1. De twintigjarige Colombiaan scoorde dit seizoen al veertien keer voor de Amsterdamse beloften in de Jupiler League.

"Ik word steeds beter, ik wil altijd een betere speler zijn", zegt Cassierra tegen Ajax TV. "Ik wil op het scorebord staan, assists geven en scoren. Elke wedstrijd heb ik meer vertrouwen. Ik speel mijn spel op het veld. Ik speel met gemak, ik maak verschil waar het nodig is. Ik heb nog een lange weg te gaan, maar ik ga de goede kant op."

Door een blessure van Kasper Dolberg zit Cassierra de laatste weken weer op de bank bij het eerste elftal. "Als jonge speler wil je natuurlijk zoveel mogelijk minuten maken. Dit seizoen heb ik nog de kans om minuten te maken in de Eredivisie. Daar werk ik hard voor. Om elke dag mee te kunnen doen en te scoren, dat is mijn hoofddoel. Ik ben steeds dichterbij, dus ik moet alles eruit halen. Als ik op de bank zit, heb ik de kans om mee te spelen. En als ik daar niet kan spelen, speel ik met Jong Ajax. Maar er zijn nog veel wedstrijden te gaan."

Jong Ajax-coach Michael Reiziger stelt dat de aanvaller op de goede weg is. "Hij doet het goed, kan goed meespelen. Hij heeft een fantastische techniek en is super snel", aldus de oud-verdediger. "Elke keer als hij de diepte ingaat en een-op-een komt, dan is hij weg. Hij heeft soms wat pech met afwerken, maar hij ontwikkelt zich goed."

No Poll