Robben ziet overeenkomsten met vijf jaar geleden: 'Ik vind het best indrukwekkend'

Robben ziet overeenkomsten met vijf jaar geleden: 'Ik vind het best indrukwekkend'

Gepubliceerd: dinsdag 20 februari 2018 om 19:30di 20-02-2018 om 19:30

Arjen Robben won vijf jaar geleden de Champions League met Bayern München. De 34-jarige aanvaller ziet parallellen tussen toen en nu, maar weigert te ver vooruit te kijken.

De Turkse kampioen Besiktas is de eerste horde in de achtste finales. Dat lijkt een haalbare kaart. "Maar een geluksloting zou ik het toch niet willen noemen", zegt Robben over het duel met landgenoten Ryan Babel en Jeremain Lens in het Algemeen Dagblad. "Ik bedoel: veel tegenstanders ben je inmiddels zo vaak tegengekomen, die ken je door en door. Besiktas is veel onbekender en een return in Turkije is altijd goed voor een gekkenhuis. Al voor de laatste speelronde was Besiktas zeker van de winst in hun poule. Toch knap in een groep met Leipzig, Porto en Monaco."

Dat het vijf jaar geleden is dat Bayern de Champions League won op Wembley, maakt in Duitsland nostalgische gevoelens los. Bovendien keerde met Jupp Heynckes dezelfde coach terug. Ook Robben ziet overeenkomsten. "Het was ons toen snel duidelijk dat er veel mogelijk was. Nu zijn we weer goed onderweg. Ik vind het best indrukwekkend hoe we ons herpakt hebben na de trainerswissel eerder dit seizoen. Van vijf punten achter in de Bundesliga naar een straatlengte voorsprong."

Wel denkt de aanvaller dat er dit jaar meer gegadigden zijn voor de CL-winst. "Neem de Engelse clubs, die komen er weer aan, met zijn vijven bij de laatste zestien. Ik schat Liverpool in als zeer gevaarlijk onder Jürgen Klopp en Manchester City is voor mij nu misschien wel het beste elftal van Europa. Echt een compliment aan Pep Guardiola. Al wisten we bij Bayern natuurlijk al hoe hij werkte."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws