Oud-spits: 'Wie ik denk dat topscorer wordt? Ik hoop dat het Huntelaar wordt'

Oud-spits: 'Wie ik denk dat topscorer wordt? Ik hoop dat het Huntelaar wordt'

21-02-2018 06:45
9

Ruud Geels en Pierre van Hooijdonk vinden het jammer dat de rol van de ouderwetse nummer 9 is veranderd. Hoewel de spitsen dit seizoen weinig trefzeker zijn, is met hun neusje voor de goal niets mis, stelt laatstgenoemde.

"Ik heb nog steeds het beeld dat de nummer 9 de topscorer van een elftal hoort te zijn", zegt Van Hooijdonk in het Algemeen Dagblad. "Dat zijn de spelers die bij het afwerken de meeste goals maken. Nog steeds. Maar in wedstrijden gelden andere wetten." Hij ziet dat buitenspelers als Hirving Lozano, Steven Berghuis en Alireza Jahanbakhsh momenteel de topscorerslijst aanvoeren.

"Wie ik denk dat topscorer wordt? Weghorst had het al kunnen zijn", stelt Van Hooijdonk. "Ik hoop dat hij of Huntelaar het wordt. Als je weet dat je een centrumspits hebt die makkelijk scoort, moet je zorgen dat hij naar zijn kwaliteiten wordt benut. Daar zou ik als ploeg alles aan doen." Zowel de spits van AZ als die van Ajax staat momenteel op tien goals.

Geels ziet het hoofdschuddend aan. "Luuk de Jong vond ik altijd een goede spits, maar als je bij PSV speelt, moet je meer scoren dan hij nu doet. Ik was vroeger alleen maar bezig met doelpunten maken. Ik wilde scoren, dat was mijn opdracht. Als ik terugzakte over de middenlijn, kreeg ik bij wijze van spreken een boete."