'In dat laatste halfjaar bij Ajax speelde ik alles van me af. Schitterende club'

'In dat laatste halfjaar bij Ajax speelde ik alles van me af. Schitterende club'

21-02-2018 07:44
21

Mike van der Hoorn voelt zich steeds beter op zijn plek bij Swansea City. De in Almere geboren stopper is na de jaarwisseling een vaste waarde bij The Swans, die zich na een paar goede resultaten onder de degradatiestreep uit hebben gevoetbald. 

"Ik voel dat ik sterker en sterker word", laat de 25-jarige centrale verdediger weten aan de NOS. "Fysiek maak ik hier stappen, net als tactisch. Terwijl ik in Nederland gewend was om maar één of hoogstens twee systemen te spelen, spelen we er hier in veel meer. Het spel verandert constant." Ook zijn tegenstanders maken grote indruk. "Sergio Agüero is bijvoorbeeld zó slim. De hele wedstrijd hoor en zie je hem niet en denk je dat je hem in je zak hebt, maar dan maakt hij er uit het niets toch twee. Hij is denk ik de beste."

Van der Hoorn vergelijkt zijn periode in Swansea met zijn Ajax-tijd. Ook in Amsterdam, waar hij aanvankelijk de concurrentiestrijd verloor van Joël Veltman, wist hij zich na een lange aanloop alsnog op te werken tot vaste waarde. "Dat laatste halfjaar (in het seizoen 2015/2016, red.) voelde het alsof ik alles van me had afgespeeld. Ik ben echt blij dat ik deel heb uitgemaakt van Ajax. Een schitterende club. Ik kijk er met een mooi gevoel op terug."