PEC-uitblinker wees Vitesse af na aparte zomer: 'Vroegen of ik lastig was'

PEC-uitblinker wees Vitesse af na aparte zomer: 'Vroegen of ik lastig was'

21-02-2018 09:35
17

Younes Namli is dit seizoen een van de smaakmakers bij PEC Zwolle. De 23-jarige vleugelspeler had er vorige maand geen interesse in om de ploeg van coach John van 't Schip te verruilen voor Vitesse.

De Arnhemmers meldden zich voor Namli, nadat Milot Rashica naar Werder Bremen was vertrokken. "Ik weet dat er interesse was, maar ik heb direct aangegeven het seizoen bij PEC af te willen maken. Deze zomer kijken we wel verder", zegt de Deen met Marokkaanse roots tegen Voetbal International. "Zwolle is een leuke stad, ik heb een goede klik met mijn medespelers. Ik voel me hier goed. Na mijn periode in Friesland is dat heel veel waard. Jullie zien nu de echte Younes Namli."

Namli proefde afgelopen zomer nog veel twijfel bij geïnteresseerde clubs uit binnen- en buitenland. Hij wilde weg bij sc Heerenveen, dat hem ondanks een optie in het contract transfervrij liet gaan. "Ik heb met clubs gesproken. Ze waren enthousiast, maar wilden weten wat het addertje onder het gras was. Ze vertrouwden het niet. Waarom zou Heerenveen mij anders gratis laten vertrekken?"

"Mensen vroegen of ik lastig was geweest of ik ooit iets doms had gedaan", vervolgt Namli. "Ik kwam erachter dat ik in het wereldje een bepaald imago had. Ik zou een lastige jongen zijn. Dat was vreemd, want toen ik bij Heerenveen vertrok, stond zelfs de directie klaar om me een handje te geven."