'Barça vooral geïnteresseerd in twee Ajacieden: zomers bod lijkt reëel'

'Barça vooral geïnteresseerd in twee Ajacieden: zomers bod lijkt reëel'

21-02-2018 09:56
38

FC Barcelona stuurde afgelopen weekend jeugdcoördinator José Bakero naar het uitduel van Ajax met PEC Zwolle (0-1). Hij was daar vooral om twee spelers van de Amsterdammers gade te slaan, schrijft El Mundo Deportivo woensdag.

Volgens de Catalaanse sportkrant was Bakero overigens niet alleen in Nederland om te scouten, hij greep de mogelijkheid ook aan om zijn goede vriend Ronald Koeman en oud-ploeggenoot Richard Witschge te bezoeken. Ondertussen hield hij van de Ajax-talenten Donny van de Beek, Justin Kluivert, Carel Eiting, Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong vooral de twee laatstgenoemden in de gaten.

Barça is onder de indruk van de ontwikkeling van De Ligt en lijkt hem als serieuze optie te zien om komende zomer de defensie te versterken. Zeker als Thomas Vermaelen vertrekt is vers bloed gewenst in Camp Nou. De Jong lijkt meer geduld te moeten hebben. De Catalanen staan op het punt om de Braziliaan Arthur voor veertig miljoen euro over te nemen van Gremio.

De Jong blijft in beeld, maar Barça moet eerst verkopen. Denis Suarez, André Gomes en Aleix Vidal lijken te kunnen vertrekken. Bovendien lonkt voor oudgediende Andrés Iniesta een Chinees avontuur. De Jong zou ook in de belangstelling staan van Arsenal en Manchester City, wat de Spaanse koploper versneld tot actie kan manen.