Trainerswissel heeft impact bij Ajax: 'Moet in 1 klap 30 gasten kennen'

Trainerswissel heeft impact bij Ajax: 'Moet in 1 klap 30 gasten kennen'

21-02-2018 11:56
22

Max Wöber twijfelt er niet aan dat de titel dit seizoen naar Amsterdam gaat. Het geloof in de Ajax-groep is in ieder geval groot.

'Ik geloof er helemaal in dat ons dat gaat lukken', vertelt Wöber in een blog op de website van Ajax. We moeten ons concentreren op onszelf, niet op factoren die ons kampioenschap in de weg zouden kunnen staan. En bovendien, wat voor Ajacied zou ik zijn om daaraan te twijfelen? We zijn heel positief. Mannen zoals Joël en Lasse zijn daarin vaak leidend. Ze kunnen de ploeg met woorden écht een motivatieboost geven. Matthijs is er ook zo eentje, die in de kleedkamer het verschil maakt. Vlak voor een wedstrijd neemt hij het woord en zorgt hij ervoor dat iedereen superscherp is en zin heeft om keihard te knallen.'

Wöber merkt dat de groep heel hecht is door de gebeurtenissen dit seizoen. 'Naast het trainingskamp heeft vooral een trainerswissel impact. De kaarten zijn opnieuw geschud en we moesten wennen aan een nieuwe persoonlijkheid. Maar ik denk dat onze trainer zelf het meest heeft moeten wennen. Die moet in 1 klap 30 gasten leren kennen', aldus de Oostenrijker.