'Ik reed naar huis, op donderdag, toen Marc Overmars opeens belde'

'Ik reed naar huis, op donderdag, toen Marc Overmars opeens belde'

21-02-2018 14:57
35

Michael Reiziger belandde na het ontslag van Ajax-trainer Marcel Keizer, in december, 'in een rollercoaster'. De coach van Jong Ajax kreeg samen met assistent Winston Bogarde ineens de leiding over Ajax 1. De twee oud-verdedigers stonden aan het roer tijdens het competitieduel met Willem II. 

"Ik reed na een training van Jong Ajax naar huis, donderdagmiddag, toen Marc Overmars opeens belde. Of ik wilde omdraaien en naar de club wilde komen. Daar wilde hij me spreken, samen met Edwin van der Sar. Voor mij was het ontslag van Marcel een volledige verrassing. Daarna kwamen we in een rollercoaster terecht", vertelt Reiziger aan Voetbal International. 

"Een dag later had de A-selectie een vrije dag, maar Jong Ajax moest tegen Volendam spelen. Dat duel heeft Winston gecoacht, samen met keeperstrainer René Stam. Zaterdagochtend hebben we de A-selectie getraind en met Keizer gesproken."

"Hij kwam afscheid nemen van de spelers en staf. Daarnaast hebben we met scout Tonny Bruins Slot zijn analyse van Willem II en alle mogelijke wedstrijdscenario’s doorgenomen. En voordat we het wisten, was het zondag."

Ajax won de wedstrijd tegen Willem II met 3-1. Kort daarna werd Erik ten Hag aangesteld als opvolger van Keizer.