'Mijn moeder zegt vaak: zijn tijd is snel voorbij, dan ben jij de nieuwe Robben'

'Mijn moeder zegt vaak: zijn tijd is snel voorbij, dan ben jij de nieuwe Robben'

21-02-2018 21:44
16

Met negen doelpunten en vijf assists is Leon Bailey van onschatbare waarde voor Bayer Leverkusen. De pijlsnelle aanvaller wordt aan diverse grote topclubs gelinkt en lijkt geen gebrek aan zelfvertrouwen te hebben. "Ik speel tegen de man die vroeger mijn idool was", zegt hij tegenover Sport Bild, doelend op Arjen Robben.

Bayer Leverkusen bezet de vierde plek in de Bundesliga, niet in de laatste plaats dankzij Bailey. Toch is de twintigjarige Jamaicaan niet van plan al heel snel te vertrekken naar een grotere club. "Ik heb veel jonge spelers gezien, die de stap te vroeg gemaakt hebben. Ik wil me eerst optimaal ontwikkelen. En wanneer ik bij een topclub binnenkom, moeten de mensen mij al kennen."

Bailey was als kind groot fan van Robben. "Het is leuk om tegen iemand te spelen, van wie ik vroeger een poster aan de muur had hangen. Mijn moeder zegt vaak tegen me: Zijn tijd is snel voorbij, dan ben jij de nieuwe Arjen Robben. Laat de wereld zien wat je kunt. Misschien hebben zijn kinderen straks posters van jou op hun kamer," aldus de oud-speler van Racing Genk.