Jong Ajax onder vuur: 'Miljoenenaankoop nog niet goed genoeg? Hup, naar Jong

Jong Ajax onder vuur: 'Miljoenenaankoop nog niet goed genoeg? Hup, naar Jong"

22-02-2018 09:11
95

Go Ahead Eagles-voorzitter Edwin Lugt is nog altijd een felle tegenstander van de aanwezigheid van beloftenteams in de Jupiler League. Zeker nu Jong Ajax een serieuze gooi doet naar de titel.

"Mijn standpunt verandert er niet door. Ik vind het nu niet erger dan dat ik het al vond. Maar een kampioen die niet promoveert, dat is aan de gemiddelde voetbalsupporter niet uit te leggen", zegt Lugt in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De Jong-elftallen zijn toegevoegd om het niveau op te krikken. Nou, alleen de grote clubs profiteren ervan. Een herstelde speler die ritme op moet doen? Hup, naar Jong. Een miljoenenaankoop die nog niet goed genoeg is? Hup, naar Jong."

Wedden

Meer odds

Lugt vindt het ook kwalijk dat de topclubs niet meer hun talenten kunnen verhuren aan andere Jupiler League-clubs. "Omdat kleine clubs geen spelers kunnen huren van de topclubs, zoeken ze hun heil bij buitenlandse spelers. Daar wordt het Nederlandse voetbal toch niet beter van? Ik neem Quincy Promes altijd als voorbeeld. Wij huurden hem van FC Twente. Weg van zijn vertrouwde omgeving begon zijn weg naar de top", aldus de voorzitter.

Lees ook: Groeiende kritiek op Jong Ajax: "Veel clubs mogen blij zijn met onze aanwezigheid"