Verguld PEC legt verdediger voor twee jaar vast: Voelt als een jongensdroom

Verguld PEC legt verdediger voor twee jaar vast: "Voelt als een jongensdroom"

22-02-2018 19:05
17

Een 'jongensdroom' komt uit voor de zestienjarige Sepp van den Berg. De verdediger heeft donderdag zijn eerste profcontract gesigneerd bij PEC Zwolle. Van den Berg ligt nu vast tot medio 2020.

PEC meldt dat via de officiële kanalen. Dit seizoen maakte Van den Berg al een paar keer deel uit van de wedstrijdselectie van trainer John van 't Schip. "Dit voelt als een jongensdroom. Ik speel al vanaf de D’tjes bij PEC Zwolle en het is dan ook mooi om uitgerekend hier mijn eerste profcontract te tekenen", zegt hij.

"Voor de komende periode wil ik de stap zetten om een vast onderdeel van de eerste selectie te worden en zodoende veel trainingsuren met hoge weerstand te maken. Zo kan ik mijzelf goed ontwikkelen."

Technisch directeur Gerard Nijkamp is 'erg gelukkig' met het vastleggen van de stopper. " Sepp is een talentvolle verdediger, die wij hebben aangemerkt als high potential. Onder leiding van onze hoofd voetbalacademie Bert Ebbens en high performance coach en assistent-trainer Dwight Lodeweges is er samen met Sepp een stappenplan uitgestippeld. Een onderdeel van dit stappenplan is het verbinden van de speler met de club, zodat hij zich hier verder kan ontwikkelen."