PSV trekt fel van leer tegen Higler en zet in op vrijspraak: 'Druk het zacht uit'

PSV trekt fel van leer tegen Higler en zet in op vrijspraak: 'Druk het zacht uit'

22-02-2018 21:20
185

PSV vindt dat Hirving Lozano níet moet worden geschorst. Donderdagavond diende er een zitting in Zeist, waarop de koploper van de Eredivisie beargumenteerde waarom Lozano géén straf verdient na zijn rode kaart tijdens het duel met sc Heerenveen. 

De Mexicaanse aanvaller kreeg afgelopen zaterdag rood vanwege een elleboogstoot op het gezicht van Lucas Woudenberg. Lozano hield in Zeist vast aan zijn eerdere verklaring: hij probeerde zich enkel en alleen los te rukken.

Wedden

Meer odds

PSV-directielid Peter Fossen trok fel van leer tegen scheidsrechter Dennis Higler. "Hij floot niet een van zijn gelukkigste wedstrijden en dan druk ik het zacht uit", zei Fossen, die de rode kaart 'willekeur' noemde. 

De aanwezige delegatie uit Eindhoven liet ook nog onder meer een interview van FOX Sports-commentator Mark van Rijswijk horen - hij vond de overtreding géén rood waard - en de verklaring die Higler zélf gaf na afloop van de wedstrijd. "Ze zullen wel in beroep gaan", zei de arbiter nota bene zelf. 

PSV zet in op vrijspraak. "Higler greep eerst naar zijn linkerborstzak, daarna pas naar zijn rechter. Toen gaf hij rood", zei de eveneens aanwezige Marcel Brands. De aanklager betaald voetbal wil Lozano voor vier duels schorsen. Vrijdagochtend om 10.00 uur volgt de uitspraak.