Gefrustreerd PSV voelt zich gepiepeld: Willekeur en competitievervalsing

Gefrustreerd PSV voelt zich gepiepeld: "Willekeur en competitievervalsing"

23-02-2018 06:56
226

Bij PSV zijn ze allerminst blij met scheidsrechter Dennis Higler, die Hirving Lozano afgelopen zaterdag een rode kaart gaf tegen sc Heerenveen. Donderdagavond werd bekend dat de strafeis is verhoogd van drie naar vier wedstrijden schorsing.

Lozano moest zich in Zeist melden voor een drie kwartier durende tuchtzaak, waarin zijn onschuld bewezen moest worden. De Mexicaan werd bijgestaan door huisjurist Peter Fossen, teammanager Mart van den Heuvel en technisch manager Marcel Brands. Brands en Fossen zijn van mening dat de 'willekeur' in de Nederlandse scheidsrechterswereld PSV 'de kop kan kosten' in de strijd om de landstitel, schrijft De Telegraaf vrijdag.

PSV is boos omdat zij zich gepiepeld voelen door een 'tweemansactie' van Higler en assistent Richard Polman. "Higler geeft na afloop duidelijk aan dat hij twijfelt, hij hapert bij zijn beslissing en heeft zo te zien geen goede zichtlijn op de situatie. Dan denk ik, be straight", citeert De Telegraaf Fossen.

"Er is sprake van willekeur en competitievervalsing", zei Fossen volgens het Algemeen Dagblad. "In een andere wedstrijd (PEC - Ajax, de situatie met Huntelaar, red.) is niets gegeven voor dezelfde situatie en zelfs in onze wedstrijd is met eenzelfde geval niks gedaan. Onze speler heeft niet meer kunnen scoren en wij hebben meer dan een halve wedstrijd met een man minder gespeeld."

PSV kan zondag tegen Feyenoord alleen over Lozano beschikken als hij wordt vrijgesproken. Vrijdag om 10.00 uur volgt de uitspraak. De Eindhovenaren kunnen tegen de uitspraak van de tuchtcommissie in beroep gaan, maar dat heeft geen invloed op het meespelen van Lozano tegen Feyenoord.