Op de koffie bij Van der Sar: Toen hij begon was hij nog onbekend

Op de koffie bij Van der Sar: "Toen hij begon was hij nog onbekend"

23-02-2018 08:16
20

Edwin van der Sar kreeg deze week hoog bezoek van oud-collega Nemanja Vidic. De 36-jarige Serviër was bij Ajax om over de jeugdopleiding te praten. 

Van der Sar kent Vidic inmiddels goed. "Nemanja kwam naar Manchester United in mijn eerste half jaar, dus begin 2006", zegt Van der Sar tegen Ajax TV. "Toen hij begon was hij nog onbekend, maar je zag zijn kwaliteiten en zijn wil om in de basis te komen. Hij vocht mooie duels uit met Ruud van Nistelrooy op de training."

"Zo wilde hij zichzelf laten zien aan ons. Vanaf dat hij in de basis kwam, had ik samen met hem, Rio Ferdinand, Gary Nevilla en Patrice Evra een goede band. Dat was het fundament van onze ploeg toen."

"Ik heb altijd gezegd dat ik een goede keeper was, maar je moet wel de goede mensen om je heen hebben. Zo kun je ook coachen en ik praatte veel op het veld. Ik zorgde altijd dat hij goed stond en als wij in balbezit waren, de organisatie ook goed stond. Dat heeft mij erg geholpen en ik denk hem ook om zich te ontwikkelen tot een van de beste centrale verdedigers."