Ten Hag om de tafel met Huntelaar: Daar moet hij wel alert op zijn ja

Ten Hag om de tafel met Huntelaar: "Daar moet hij wel alert op zijn ja"

23-02-2018 14:02
55

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft met Klaas-Jan Huntelaar gesproken over het incident tijdens de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Velen zijn van mening dat de spits een rode kaart zou moeten hebben gekregen voor een elleboogstoot.

Ten Hag sprak met Huntelaar over dat hij zijn ploeg in gevaar kan brengen met een dergelijke actie. "Daar moet hij wel alert op zijn ja. Maar hij is spits en hij wordt vastgehouden. De overtreding wordt op hem gemaakt. De boel wordt hier wel omgedraaid, want het is een penalty", stelt Ten Hag op de persconferentie in een reactie op vragen van De Telegraaf. "Ik weet niet of het dan ook een rode kaart is volgens de spelregels. Ik zag in Zwolle in ieder geval twee penaltysituaties. Dat was op Huntelaar en op Donny van de Beek."

Ten Hag denkt niet dat scheidsrechters Huntelaar nu sneller gaan aanpakken. "Nee dat denk ik niet. Ik denk dat scheidsrechters daar objectief in staan. Ze beoordelen de situatie en niet de persoon", aldus de coach, die ook de commotie rond de rode kaart en schorsing van Hirving Lozano meekreeg. "Het zijn verschillende situaties. Dat is wat ik erop kan zeggen."