Kijk naar vriend Nuis. Die staat er op het moment dat het er toe doet

"Kijk naar vriend Nuis. Die staat er op het moment dat het er toe doet"

23-02-2018 15:50
30

Als Vitesse zaterdag de pannen van het dak speelt tegen VVV-Venlo, heeft dat te maken met Kjeld Nuis. Henk Fraser ziet de schaatser als voorbeeld.

Fraser stelde vrijdag de Vitesse-training uit om gezamenlijk te kijken naar de race van Nuis op de Olympische Spelen. "Ik had het gevoel dat dit iets zou zijn om richting de ploeg te gebruiken. Kijk naar vriend Nuis. Die staat er op het moment dat het er toe doet. Als het alles of niets is", doceert de trainer in gesprek met de Gelderlander.

Met het wedstrijdverloop en de sensationele ontknoping kreeg Fraser wat hij wilde: Nuis won na de 1500 meter ook de 1000 meter. "Die hele ambiance. Met een valse start van Poutala, de nervositeit. De passie en de beleving. En dan die druk aankunnen. Daar draait alles om. Ik reflecteer dat op Vitesse. Wij moeten ook weten waar we staan.”

"Alles zat natuurlijk even mee", vervolgt Fraser. "Ik had het gevoel dat ik hiermee de groep op bewustzijn kon wijzen. Ik hoopte op zo'n scenario. Het gaat om een verschil van vierhonderdste van een seconde. En wij denken soms: Ik begin vijf minuten later. Of ik laat iemand even lopen. We hebben bewust met zijn allen gekeken."