Hij is de beste Ajax-speler waar ik tegenover heb gestaan

"Hij is de beste Ajax-speler waar ik tegenover heb gestaan"

23-02-2018 21:07
25

In de negen wedstrijden dat Tom Beugelsdijk met ADO Den Haag tegen Ajax speelde, heeft Davy Klaassen de meeste indruk achtergelaten. De verdediger is vol lof over de ex-Ajacied.

"Hij is de beste Ajax-speler waar ik tegenover heb gestaan", zegt Beugelsdijk tegen Voetbal International. "Hij speelde tegen ons altijd vanaf het middenveld. Ik heb weleens geprobeerd om bij hem in de buurt te komen, maar dan stonden we niet compact genoeg en kon ik niet met hem in een duel komen. Dus elke keer als ik dat probeerde was de bal al weg."

Zondag heeft Beugelsdijk de taak om Klaas-Jan Huntelaar af te stoppen, voor wie hij ook veel lof heeft. "Ik heb ook staan juichen toen hij voor Oranje scoorde. Daar ben ik tijdens de wedstrijd niet mee bezig, dan is het gewoon de spits die ik moet stoppen. Maar ik heb heel veel respect voor zijn carrière, je merkt aan hoe slim hij is."

Beugelsdijk krijgt vervolgens te horen dat in de negen wedstrijden die hij tegen Ajax speelde, geen spits van de Amsterdammers heeft gescoord. "Serieus? Dat is wel kicken. Daar heb ik nooit bij stilgestaan, maar nu je het zegt... Echt kicken. Die klop ik even af.