Uitslag NEC - Fortuna goed nieuws voor Jong Ajax, grote uitslag voor Telstar

23-02-2018 22:09
69

NEC en Fortuna Sittard hebben Jong Ajax een dienst bewezen door de topper met 1-1 gelijk te spelen. Beide ploegen moesten winnen om de koploper niet uit het vizier te verliezen.

NEC - Fortuna Sittard 1-1
De topper tussen de nummers twee en drie kwam pas los in de slotfase. Beide ploegen wisten dat er gewonnen moest worden om koploper Jong Ajax in het spoor te blijven. De wedstrijd leek echter te eindigen in een 0-0 gelijkspel, toen Fortuna twaalf minuten voor tijd brutaal de leiding nam in Nijmegen: Todd Cantwell profiteerde van een blunder van doelman Joris Delle.

Het antwoord van NEC liet niet lang op zich wachten, want vier minuten later maakte Arnaut Groeneveld gelijk. Veel schieten beide ploegen niet op met het gelijkspel, al zal Fortuna blij zijn dat het niet verliest. De achterstand van de nummer drie op Jong Ajax is zes punten. Van NEC is dat nog twee punten, maar de Amsterdammers komen maandag nog in actie.

Telstar - FC Volendam 5-2
Telstar heeft in eigen huis een grote score neergezet tegen FC Volendam. De ploeg van Mike Snoei won maar liefst met 5-2 en alle treffers werden voor de rust gemaakt. Na een eerste kwartier zonder kansen barstte het duel ineens los. Mohamed Hamdoui maakte in de 23e en 27e minuut de 1-0 en de 2-0, waarna Shaquil Sno er al vrij rap 3-0 van maakte. Voor de rust werd het ook nog 4-0 en 5-0. Na de rust wist Volendam nog twee treffers te maken, maar in de problemen kwam Telstar niet meer.

SC Cambuur - FC Emmen 1-1
Nummer vier FC Emmen heeft dé mogelijkheid om over Fortuna Sittard heen te gaan laten liggen. De nummer drie speelde met 1-1 gelijk tegen NEC en Emmen zette dezelfde cijfers neer tegen SC Cambuur. Cambuur kwam na 26 minuten spelen op voorsprong door een benutte penalty van Alvin Daniels. Het bleef 1-0 tot de 71e minuut, toen maakte Cas Peters gelijk. Daar bleef het bij in Leeuwarden.