Ten Hag reageert op uitspraken De Boer: Ik deel die mening niet

Ten Hag reageert op uitspraken De Boer: "Ik deel die mening niet"

24-02-2018 12:31
34

Ajax-coach Erik ten Hag is het niet eens met de stelling van Frank de Boer dat Frenkie de Jong in de toekomst niet meer als centrale verdediger kan spelen bij de Amsterdammers.

"Ik deel die mening niet. Ik denk dat Frenkie op heel veel posities kan spelen. Op dit moment doet hij het uitermate goed als centrale verdediger. Ik vind dat hij zich op die positie sinds mijn komst ook een hele goede ontwikkeling doormaakt", reageert Ten Hag op de persconferentie op de uitspraken van De Boer, die vindt dat deze positie niet goed is voor de carrière van De Jong.

De coach is met zijn ploeg in voorbereiding op het duel met ADO Den Haag en maakt zich geen zorgen over het gebrek aan veel doelpunten bij Ajax de afgelopen weken. "We hebben veel spelers op het veld staan met scorend vermogen", zegt Ten Hag. "We hebben vier spelers die heel hoog staan in de topscorerslijsten. Dat is een prima wetenschap. Ten tweede scoren we op verschillende manieren. Maar het is wel een punt van aandacht: het kan allemaal wat effectiever. We creëren veel scoringskansen, maar we moeten er meer rendement uit halen."