'Of ik me zorgen maak bij FC Groningen? Eerlijk gezegd wel'

'Of ik me zorgen maak bij FC Groningen? Eerlijk gezegd wel'

24-02-2018 17:16
18

Sergio Padt maakt zich zorgen bij FC Groningen. De club uit het Hoge Noorden is er in 2018 nog niet in geslaagd om voor een overwinning te zorgen. Het gat met de degradatiekandidaten is nog maar acht punten.

"Of ik me zorgen maak? Eerlijk gezegd wel", bekent de doelman in gesprek met de NOS, na Groningen - NAC Breda (1-1). "De eerste helft was niet denderend, in de tweede helft heb ik goede dingen gezien. Maar we hebben ook kansen weggegeven op een makkelijke manier. Als je in deze positie staat, acht punten boven de streep, maak je je zorgen diep van binnen."

Wedden

Meer odds

Padt wil geen woorden meer vuilmaken aan het incident rond trainer Ernest Faber en Lars Veldwijk. "Alle incidenten zijn geweest. We willen vooruit kijken. Daar helpen punten bij. Ik heb ook een statistiek gezien dat we koploper zijn met schoten op de paal en lat. Als we daar iets meer geluk mee hadden en dertig procent er in zou vliegen, zouden we op een mooiere plek staan. We willen positief blijven, ook al is dat moeilijk na zo'n zuur gelijkspel."

Padt ziet het niet als voordeel dat hij veel ballen tegen moet houden bij Groningen. "Ik zie er geen voordeel in. Ik ben een teamspeler. Als je het met z'n allen goed doet, krijg je ook wel een transfer. Dus daar hoef je niet veel ballen voor tegen te houden."