'Misschien voor Feyenoord niet zo heel gek, de intensiteit is er in ieder geval'

'Misschien voor Feyenoord niet zo heel gek, de intensiteit is er in ieder geval'

24-02-2018 20:14
18

Kenneth Perez en Arnold Bruggink keken niet heel raar op van de vechtpartij tussen Sven van Beek en Steven Berghuis op de training van Feyenoord. De analisten maakten het ook mee in hun carrière.

"Niet persoonlijk, maar teamgenoten", zegt Perez bij FOX Sports. "Dat was een keer met Barry Opdam en Fernando Ricksen bij AZ. Dat was met partijen en uit was 'hebben, hebben', dus wie het eerst bij de bal is. Dat was Opdam en dat vond Ricksen niet zo leuk. Hij probeerde de bal af te pakken en dat ontaardde in een vechtpartij, al was het dat niet echt."

"Het gebeurt zes keer per seizoen. Zeker in Spanje", vult Bruggink, oud-speler van Real Mallorca, aan. "Sowieso als je een week op trainingskamp ging. De laatste drie dagen was iedereen moe en geïrriteerd en dan gebeurde het altijd. Samuel Eto'o en Luis Aragonés gaven elkaar een kopstoot. En Aragonés was zeventig."

Perez ziet ook voordelen van het incident. "Misschien is het voor Feyenoord niet zo heel gek dat dit is gebeurd. Met het oog op de gelatenheid dat ze alles op de beker gooien. Dit laat in ieder geval zien dat er intensiteit in de training is. Het is natuurlijk niet de goede manier, maar het is ook niet zo heel erg."