PEC is winterdip nog niet te boven: Heracles is Zwollenaren de baas

24-02-2018 21:38
45

Heracles Almelo heeft in een vermakelijk duel afgerekend met PEC Zwolle: 2-1. De kansen volgde elkaar in rap tempo op, maar de thuisploeg bleek het meest effectief. Daardoor leed PEC alweer de vijfde nederlaag na de winterstop.

Heracles en PEC maakten er in de openingsfase geen spektakel van, maar daar bracht Brandley Kuwas na twintig minuten verandering in. De vleugelaanvaller krulde de bal op de lat, nadat hij was weggestuurd door Vincent Vermeij. Dat kunstje herhaalde hij ruim een kwartier later. Ditmaal eindigde een indraaiende corner via doelman Diederik Boer op de dwarsligger. Tussendoor had ook PEC van zich laten horen met een schot van Younes Namli.

Toch was het Heracles dat de ban brak in de 41e minuut. Een voorzet van Kuwas kwam bij de geheel vrijstaande Kristoffer Peterson, die de bal in de korte hoek knikte. Niet veel later zorgde Kuwas opnieuw voor schrik bij PEC door een hoekschop wederom op doel te mikken. Ditmaal trof de smaakmaker de paal. Vermaken deed Kuwas ook in de tweede helft, maar doelman Boer bracht redding op zijn inzet.

Niet veel later stond het prompt 1-1. Uitgerekend Piotr Parzyszek, die weer eens een kans in de basis kreeg, mocht alleen op Bram Castro af en rondde af. PEC leek de wedstrijd daarna in handen te nemen, maar Vermeij zette de thuisploeg opnieuw op voorsprong: 2-1. Ondanks enkele hachelijke momenten voor het Almelose doel in de slotfase, zo wilde PEC een strafschop nadat Mustafa Saymak naar de grond was gegaan, bleef de stand daarna ongewijzigd.

Voor Zwolle was het alweer de vijfde nederlaag na de winterstop. De ploeg van coach John van 't Schip dreigt na een ijzersterke eerste seizoenshelft de aansluiting bij subtoppers als Feyenoord en FC Utrecht (die zondag nog in actie komen) te verliezen.