Vitesse knokt zich knap terug en pakt dankzij Mount punt in Venlo

24-02-2018 22:35
21

Dankzij een sterke comeback heeft Vitesse zaterdagavond een punt overgehouden aan het uitduel met VVV-Venlo. In Limburg kwamen de Arnhemmers binnen 25 minuten op een 2-0 achterstand. Dankzij een eigen goal en een rake vrije trap werd het alsnog gelijk.

Vitesse-trainer Henk Fraser begon in Venlo met een versterkte defensie. Hij koos voor drie centrale verdedigers en twee backs. Dat leek in de openingsfase weinig effect te hebben: binnen 25 minuten stond het 2-0 in stadion De Koel. Eerst scoorde Torino Hunte fraai op aangeven van rechtsback Moreno Rutten en even later schoot spits Lennart Thy van grote afstand binnen. Vitesse-doelman Remko Pasveer ging in de fout bij het houdbare schot.

Na die twee tegenslagen rechtte Vitesse alsnog knap de rug. Voor de pauze werd het 2-1. Nils Röseler werkt een voorzet ongelukkig achter zijn eigen keeper. Vrijwel direct na rust profiteerde Mason Mount van matig keeperswerk. De Chelsea-huurling krulde een vrije trap over de muur, in de kort hoek. Lars Unnerstall zag de bal te laat komen en greep niet goed in.

In de slotfase kregen beide teams nog kans op de winnende treffer. De 3-2 of de 2-3 viel uiteindelijk niet meer. Nummer acht Vitesse staat nu op 38 punten, één punt minder dan PEC Zwolle. VVV is op gelijke hoogte gekomen met Excelsior (beide 32 punten). De Rotterdammers wonnen eerder vanavond knap bij sc Heerenveen