Barça geeft show weg in Camp Nou: hattrick Suarez en wéér record voor Messi

24-02-2018 22:43
26

FC Barcelona heeft zaterdagavond met grote cijfers van Girona gewonnen. In Nou Camp werd het liefst 6-1 voor de koploper van Spanje. Luis Suarez tekende voor een hattrick en Lionel Messi verbrak maar weer eens een record. Girona kwam nog wel op voorsprong in Barcelona.

Al na drie minuten profiteerde Portu van zwak verdedigen en slap ingrijpen van Barça-goalie Marc-André ter Stegen. Heel lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong. Amper 120 seconden werkte Suarez zijn eerste goal van de avond binnen, op aangeven van Messi. De Argentijn bracht zijn totaal aantal assists in de Spaanse competitie zo op 148. Daarmee is de Argentijn recordhouder. Messi was al alltime topscorer van de Primera Division.

Na de snelle gelijkmaker was het tijd voor de linkspoot zelf. Na een prima solo schoot Messi van dichtbij de 2-1 binnen. Binnen mum van tijd was het zelfs 3-1. Messi schoot een vrije trap slinks onder een muurtje door. Op slag van rust was de wedstrijd helemaal gespeeld. Ook Suarez maakte z'n tweede van de avond.

In de tweede helft van het duel kwam Girona er niet meer aan te pas tegen het ontspannen spelende Barça. Hoogtepunt van een verder matte tweede helft was een wereldgoal van Philippe Coutinho. De winteraankoop van 120 miljoe krulde zéér fraai binnen. Voor de Braziliaan was het z'n eerste competitiegoal in Barça-dienst. Het slotakkoord kwam op naam van Suarez, die daarmee z'n hattrick completeerde.

Door de monsterzege staat Barça nu op 65 punten, tien meer dan nummer twee Atlético. Die club gaat zondag op bezoek bij Sevilla. Real Madrid won eerder op de avond met 4-0 van Alavés.