Pikant gerucht in Engeland: laatste klus in Londen lonkt voor Van Gaal

Pikant gerucht in Engeland: laatste klus in Londen lonkt voor Van Gaal

24-02-2018 23:42
25

Een opvallend gerucht uit Engeland op zaterdagavond: Chelsea denkt aan Louis van Gaal als eventuele opvolger van Antonio Conte. Boulevardkrant The Daily Mirror meldt dat nieuws. 

Hoewel de resultaten van regerend kampioen Chelsea afgelopen maand verbeterd zijn, blijft de relatie tussen Conte en de leiding van The Blues slecht. De kans is zeer groot dat manager en club in de zomer uit elkaar gaan. Conte is met name ontevreden over het transferbeleid op Stamford Bridge en heeft zijn ergenis de voorbij weken ook niet onder stoelen of banken gestoken. 

De 66-jarige oefenmeester zou volgens The Mirror een interessante optie kunnen zijn wanneer Conte of Chelsea besluit om vòòr het einde van het seizoen de samenwerking te beëindigden. Van Gaal, die het seizoen dan kan afmaken als interim-manager, is niet in beeld voor de lange termijn. Luis Enrique (clubloos) en Maurizio Sarri (SSC Napoli) staan bovenaan de verlanglijst van Chelsea. 

In mei 2016 werd Van Gaal op straat gezet door Manchester United. De voormalig bondscoach hintte daarna een aantal keer op het einde van zijn loopbaan als coach, maar tegelijkertijd viel zijn naam óók bij onder meer Australië en zei Van Gaal zelf dat hij wellicht nog te porren viel voor een laatste, grote klus.