Ten Hag legt spraakmakende keuze uit: Hij is geïrriteerd omdat hij niet speelt

Ten Hag legt spraakmakende keuze uit: "Hij is geïrriteerd omdat hij niet speelt"

25-02-2018 12:18
32

Siem de Jong vervangt zondagmiddag de geblesseerde Klaas-Jan Huntelaar bij Ajax tegen ADO Den Haag. Erik ten Hag legt in gesprek met FOX Sports uit waarom hij voor de ervaren clubman kiest.

Huntelaar raakte vrijdag geblesseerd op de training. "Ik had gedacht dat hij zou spelen vandaag. Ik denk dat hij er volgende week weer bij is. De wedstrijd van vandaag haalde hij niet. Zaterdagmiddag hebben we die knoop doorgehakt", vertelt Ten Hag

Over de vervanging van Huntelaar: "We hebben twee opties: Matteo Cassierra of Siem de Jong. Siem weet wat het is om een titelrace te spelen en hij is ontzettend gebrand op de trainingen. Dat zie je al een aantal weken. Hij is geïrriteerd omdat hij niet speelt, maar dat moet ook. Dat is goed. Een speler zoals hij moet eigenlijk spelen. En hij is al drie keer kampioen geworden met Ajax, dus hij weet hoe hij spelers bij de hand moet nemen. Hij krijgt nu de kans om zich te laten zien."

Ook Cassierra doet het prima, aldus Ten Hag. "Hij doet het uitstekend bij Jong, hij maakt een behoorlijk aantal goals. Uiteindelijk hebben we voor De Jong gekozen, maar dat heeft niets met Cassierra te maken", besluit de trainer van Ajax. Het competitieduel begint om 12.30 uur.